сряда, 18 април 2012 г.

P. Diddy е най-богатият рапър за 2011-та година

За втора поредна година певеца побеждава в класацията имена като Jay-Z, Dr. Dre & 50 Cent. Това сочат данните от анкетата направена от списание "Forbes".
Рапърът, чието богатство се равнява на 344 милиона лири, за пореден път спечели битката срещу колегата си Jay-Z, който има едва 287 милиона лири зад гърба си.

Музикалният магнат притежава собствена марка за дрехи - Шон Джон, лейбъла - Bad Boy Worldwide. Отделно взема процент от водката Ciroc, която си партнира с едни от най-влиятелните компании в света като алкохолната фирма Diageo, марката за дрехи Enyce и компанията за маркетинг
Blue Flame.

Jay-Z от своя страна също има добри доходоносни финансови интереси, включително и сделка с Live Nation, неговото турне "Гледайте на Трона" с Kanye West, клубна верига 40/40 и дял в
отбора по баскетбол Ню Джърси Нетс. 

Dr. Dre остава на третото място на място, а четвърто и пето място в списъка взеха
Bryan 'Birdman' Williams и 50 Cent. 

Основателят на Cash Money Records споделя, че скоро ще стане милиардер. Относно това дали ще продължи да работи с Universal, той коментира, че докато неговата продуцентска къща не е толкова голяма, колкото е тази, с която си сътрудничи в момента, занапред ще си помагат взаимно. Определено обаче целта на музиканта е да има стабилна собствена музикална компания.  



                                                                                 Снимка - http://www.google.bg/

Няма коментари: