сряда, 17 юли 2013 г.

Робърт Джуниър e най-високоплатения актьор в света

Звездата, която участва в "The Avengers" и "Iron Man 3", е най-добре обезпечена през 2013-та, според сп. "Форбс". Робърт Дауни-младши е печелил около 75 милиона долара годишно. 
Актьорът участва в два от най-касовите проекта на Холивуд. Това е и причината от изданието да го обявят за най-платежоспособния. В последните десетина години филмите на Марвел се превръщат във високобюджетни блокбастъри и носят приходи от над един милиард долара. Въпреки че Робърт Дауни работи по драмата "The Judge" и комедията "Chef", най-вероятно той ще се завърне във втората част на "The Avengers". 

На второ място за най-добре платен актьор стои Чанинг Тейтъм. Той освен, че стана татко наскоро, участва и финансира лентата "Magic Mike" на Стивън Содърбърг. Тя събра приходи от 60 млн. долара. 

Третата позиция остава за Хю Джакман, който беше номиниран за "Оскар" за ролята си в "Клетниците". Австралиецът спечели 55 млн. долара в периода юни 2012 - юни 2013 благодарение на "The Wolverine", чиято премиера е в края на месеца. 

Сред другите имена в топ 10 се нареждат Марк Уолбърг, Адам Сандлър. Дензъл Уошингтън, който взе по-малък хонорар за "Flight", също е сред челните места и е спечелил 33 млн. долара. Филмът с негово участие пък събрал над 160 милиона. На по-задни позиции са Том Круз, Леонардо ди Каприо и Лиам Нийсън. 




Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: