вторник, 16 юли 2013 г.

Боно от U2 със специална награда от Франция

Днес певецът ще бъде награден с най-високото отличие, което дава Френската република. Това ще бъде знак на признание за дългата кариера на музиканта. 
Фронтменът на U2 ще стане командир на изкуствата и литературата. На официалната церемония, която ще се състои днес в Париж лично министъра на културата ще връчи на Боно специалния приз. Това съобщи говорителя на Министерството на културата и комуникациите на Франция.

Ирландската звезда върви по стъпките на имена като Клинт Истууд, сър Шон Конъри, сър Майкъл Кейн и Дейвид Бауи. Те са получавали същото отличие. 

Феновете му сигурно знаят, че той е привърженик на благотворителността и е основател на неправителствената организация "One", която се занимава с бедността и болестите в Африка.
 
Това признание не е първото такова за изпълнителят. През 2003-та година той печели Орден на почетния легион, който му е връчен лично от тогавашния президент Жак Ширак. Тази награда се дава за изключителни военни или граждански заслуги от президента на Френската република.



Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: