четвъртък, 24 април 2014 г.

Третият "Хобит" излиза през декември

Peter Jackson обяви, че последната част от трилогията ще бъде озаглавена "The Hobbit: The Battle of the Five Armies". Тя ще излезе в кината в края на годината.
Директорът на продукцията разкри, че краят на епичната фентъзи трилогия ще е през декември. Първоначално идеята беше филмът да носи името "The Hobbit: There and Back Again". На този етап обаче Джаксън не счита за уместно това заглавие. 

В свое изявление в социалните мрежи той написа: "''There and Back Again" мислих, че е правилното име за вторият филм, когато се опитахме да възстановим Erebor и когато Bilbo пристигна и си замина, всички държахме на заглавието за втората част. Но с трета такава някак името не е на място. В края на краищата, Билбо вече пристигна в "Desolation of Smaug"."
  
Питър сподели още, че след премиерата миналата година е имал разговор със студиото относно името на новият проект. В крайна сметка решението е било да се мисли до последно за заглавие докато дойде време за издаването му. 

"Стигнахме до това име миналата седмица след като изгледахме филма. Всички бяхме съгласни, че това ще е най-подходящо име "The Hobbit: The Battle of the Five Armies''", пише още кинорежисьора.

Финалът на "Хобит" ще покаже големи битки между различни герои и същества в типичният за жанра митичен начин.




Няма коментари: