петък, 5 декември 2014 г.

Chris Martin намекна, че "Coldplay" се разпадат

Групата анонсира седмият си студиен албум, но същевременно намекна на феновете, че може този проект да е последния им общ такъв. 
Chris Martin гостува на "BBC Radio 1", където даде интервю на Zane Lowe. Именно там музикантът потвърди новината, че в момента бандата записва нов албум наречен "A Head Full of Dreams". Заедно с това той намекна, че компилацията може да сложи краят на "Coldplay". 

Певецът сравни проекта им с последната книга в поредицата за Хари Потър. Въпреки че JK Rowling повече не пусна ново четиво остави историята да вземе своето естествено заключение. "Не сме казали на никого за това. Работим по албум със заглавие "A Head Full of Dreams", точно по средата сме. Понеже ти си Zane Lowe и това е "BBC Radio 1" и това ме кара да ти го споделя.", призна британеца. 

По неговото мнение, този е седмият им албум и начина, по който групата гледа на него е както се гледа на последната книга за премеждията на младия магьосник. "Не казвам, че не е възможно да има нещо ново един ден, но това е завършека. Беше страхотно да преминем от "Ghost Stories" и да се върнем в студиото. Сега правим неща, които звучат различно. Трябва да мисля като че ли това е последното нещо, по което работим заедно в противен случай няма да сложим всичко. След това ще направим турне.", казва още вокала.

Момчетата издадоха три албума в последните шест години. "Viva la Vida" или "Death and All His Friends" през 2008-ма, "Mylo Xyloto" през 2011-та и "Ghost Stories" тази година. Само от тях са продадени над 20 милиона копия по целия свят. 

Това интервю на изпълнителят беше по повод сингъла "Magic", който спечели наградата на слушателите на радиото за "Най-горещият хит на годината". Освен това те взеха третото място в класацията за най-много участия през 2014-та. Целият запис можете да чуете тук: https://www.youtube.com/.




Няма коментари: