вторник, 22 декември 2015 г.

100 кила стана продуцент

Рапърът напусна "Facing The Sun" и вече се самопродуцира. Той съобщи, че целта му е да направи повече проекти с различни изпълнители от други музикални жанрове. 
Зад гърба си 100 кила вече има няколко колаборации. Записал е песни с Дичо, Цветелина Янева, а наскоро и с естрадната певица Нели Рангелова. Легендарната дама гостува в "Преди обед" по Би Ти Ви заедно с рап звездата. В предаването те представиха общият си проект, по който са работели над шест месеца. Изпълнителката призна, че лично Георги Христов й се обадил, за да й каже, че ремикса на "Мой стих" е добър. Освен това той й е казал, че ако никой от гилдията й не я похвали - това е знак, че завиждат. Въпросното парче можете да гледате тук: https://www.youtube.com/.

Момчето от квартал "Аспарухово" заедно с колеги основават лейбъла "Джабола Ентъртеймънт", а идеята им е, че всеки изпълнител без значение от жанра може да бъде продуциран. "Това са изпълнители, които са далеч от мен като стил. Ако имам желанието да бъда добър продуцент трябва да направя точно това. Аз пиша музика и текстове и мисля, че да продуцирам е нормалния начин да продължа и да направя компания, която създава българска музика и изпълнители. Мислим да работим и по отношението на изпълнителят към хората. Повечето изпълнители се качват на сцената 30 минути си гледат обувките, а като свършат с програмата стават и си заминават. Контактът с публиката е много важен в наше време. Ние сме 2015-та година, трябва да сме отворени, с лице към хората и с усмивка.", споделя рапъра относно лейбъла си.

Явор разкри, любопитен факт за детството си. Той е живял без майка си около 15 години, защото тя е гледала възрастни хора в Гърция. "От 11-годишен до 25-26 израснах без нея. Знам, че 60% от българските младежи имат абсолютно същата съдба. България е единствената държава, където бабите разбират от "Skype", защото те се свързват с близките си по него.", каза килата пред Сашо Кадиев и Деси Стоянова.

Преди седмица Янакиев даде интервю за "Първа смяна", където обясни, че преди 3 години е направил собствено проучване и разбрал, че 80% от рапърите у нас не са се регистрирали като такива. "Рапът не е само рими. Рапът и бизнесът вървят заедно. Трябва да си плащаш данъците, трябва да се легализираш. Надявам се рапърите да се легализират. Ако ще правят нещо, да го правят професионално. Проблемът в България е, че лейбълите не се грижат добре за изпълнителите си. Има няколко лейбъла, които не споделят артистите им да се оплакват, но никой не им обръща внимание. Нямат участия, нови записи, никакво спонсорство. Някои от тях са от големи лейбъли, а ходят с маратонки менте. Те не го разбират, но тези хора, които са направили маратонките също са артисти. Те крадат от тях по този начин. Твоят лейбъл не може ли да ти обясни, че е важно да купуваш оригинални стоки иначе ощетяваш всеки един артист.", заяви 30-годишният варненец. 



Снимка - https://www.google.com

Няма коментари: