вторник, 1 декември 2015 г.

Benny Boom ще прави филм за Tupac Shakur

Хип-хоп режисьорът анонсира, че подготвя биографичен филм за покойният рапър. Първоначалната идея била директор на продукцията да бъде John Singleton, но впоследствие Boom се захваща с отговорната задача. 
Benny обяви, че се оттегля от проекта през април тази година. Тогава той обвини изпълнителният директор Morgan Creek, че екипа, който подготвя лентата не зачита легендарният музикант.

"Причината, поради която не снимам този филм е, че хората, които са замесени в него всъщност не уважават Tupac Amaru Shakur. Той беше много повече от хип-хоп артист. Той беше чернокож мъж, който се ръководеше от страстта. Най-важното е, че той имаше любов към чернокожите и към тази култура. Това е нещо, което хората, които правят този проект дори не подозират.", разказва Boom. 

Явно организаторите зачитат мнението и забележката му и сменят режисьора. Продуцентите наемат Carl Franklin, но по-късно се оказва, че чернокожият директор заема неговото място. През 2009-та той режисира екшън комедията "Next Day Air", а през 2011-та прави "S.W.A.T.: Firefight". 

Въпреки краткият си опит в киното едва ли има човек в hip-hop и R&B индустрията, който да не се е доверил на 44-годишният талант. Той застава зад едни от най-популярните хип-хоп видеа в Холивуд. Работел е с изпълнители като Nicki Minaj, Lil' Wayne, Nas, LL Cool J, Robin Thicke, 50 Cent и Busta Rhymes. Освен това не веднъж е печелил приза за "Видео директор на годината" на "BET Awards".



Снимка - https://www.google.com

Няма коментари: