сряда, 9 декември 2015 г.

Вижте най-високоплатените артисти за 2015-та

Преди дни списание "Forbes" публикува класацията си за най-добре платените знаменитости за изминалата година. Очаквано Katy Perry, Taylor Swift и "One Direction" са на челните позиции.
Турнетата се оказват най-доходоносни за музикантите. Доказателство за това е Katy Perry. Само за участието си в "Super Bowl" тя грабна 135 милиона долара. Това не само я изстреля напред в класацията, а стана една от най-печелившите знаменитости на планетата. След нея са Floyd Mayweather и Manny Pacquiao. Само от концерт в един град дамата събрала над 2 милиона. Разбира се, световната обиколка "Prismatic" и проектите й с "Clair", "Coty" и "Covergirl" също помогнаха да стигне до върха. Тя реализира над 120 лайфа в световен мащаб. След нея в листата остават "One Direction" с приходи от 130 милиона долара и Garth Brooks с 90.

Taylor Swift е на четвърта позиция с 80 милиона зад гърба си. Албумът й "1989", който излезе през 2014-та й донесе 3,6 милиона долара. Нейното турне също допринесе отново значително за успеха й. А именно 4 милиона долара от концерт във всеки град. 

Само 6 са жените в класацията топ 30 най-добре платени артисти за 2015-та. Легендата Paul McCartney е на 17-то място с приходи от 51 милиона, а P. Diddy е на 9-то с 60. Calvin Harris е на шеста позиция и е спечелил 66 милиона тази година. Най-изненадващо Jay-Z и Beyonce заемат 13-то и 14-то място съответно с 56 и 54 милиона. Dr. Dre е на 30-та позиция с 33 милиона, а само преди година той оглави надпреварата. Ed Sheeran зае 12-тото място с 57 милиона. Британецът е направил над 150 концерта за този период. 

Албумът на Adele "25" постави нов рекорд. Над 3 милиона копия се разпродават на седмица след излизането му на 20-ти ноември. Въпреки този успех британката не е в челните места за най-високоплатена изпълнителка. Тя вече планира турне за 2016-та и обяви 40 дати. "Тя постигна великолепен старт за първата седмица от излизането на албума. Той се търси и хората ценят стила и хубавите й песни. Тя има най-величественият глас в музикалния бизнес. Няма формула или пряк път за постигане на този резултат.", заяви Will Griggs, основател на "Cantora Records". 



Снимка - https://www.google.com

Няма коментари: