понеделник, 21 декември 2015 г.

Не допуснаха Orlando Bloom в Индия

Актьорът летял от Великобритания за Делхи, но бил върнат обратно, защото не представил правилната виза за престоят си там. Той подал документите онлайн преди пътуването си, но разбрал, че не са одобрени чак като кацнал в Индия.
38-годишният британец трябвало да бъде гост на страната като идеята била да насърчи  и промотира туризма. На него му било казано да кандидатства по-рано за правилните документи. Така и направил, но разбира, че визата му е невалидна след свършен факт.

"Оrlando бе поканен по правителствена програма. Арогантното поведение на имиграционните служби обаче закопава имиджа на Индия в световен мащаб. Те го депортираха, а можеха да предложат други опции за оставането му.", пише "Mail Today". 

Според експерти имало вариант на известната личност да й бъде предоставено временно разрешение за кацане, което важи за 72 часа. Това не се случило и се наложило Bloom да бъде върнат обратно във Великобритания с полет в 4 часа сутринта. 

Във въпросният казус се намесва и външният министър Sushma Swaraj. Така ден по-късно актьорът се връща в Индия и остава там. Цялата тази история натъжила красавеца. "Има писмена заповед за пътник, който не е допуснат да влезе в страна да бъде изпратен там, откъдето е дошъл. В този случай заповедта била изпълнена от длъжностните лица. Въпреки временното разрешение за кацане те трябвало да проверят обстоятелствата и тази алтернатива не била удачна.", съобщава още индийският вестник. 



Снимка - https://www.google.com

Няма коментари: