понеделник, 7 ноември 2011 г.

Калин Сърменов: Не съм актьор

Гологлавият талант беше специален гост този уикенд в "В джаза събота вечер", днес той гостува на Диана Найденова в "Челюсти" по Дарик радио. В двете медии Калин изрази възмущението си от апатията и непрофесионализма на българите във всички сфери на живота им.
Калин Сърменов, когото в последните седмици наричат "Милото", покрай ролята му в сериала "Седем часа разлика", сподели своите впечатления и тревоги за бъдещето развитие на артистите у нас. За себе си беше категоричен, че не иска да се вписва в тази гилдия, защото по неговите думи, в последните десет години няма ясни критерии за качеството и професионализма на актьорите ни.
Наблюденията му са на база на това, че преди време се наложило да участва в дадена постановка и той си тръгвал първи от репетициите с научен текст, а останалите "професионалисти" не можели да запомнят репликите си.

Освен това, стана ясно, че Калин има собствена рекламна агенция и се занимава повече с изработване на реклами, отколкото с филми. Основател е на рок бандата "Контрол", която се е разпаднала поради липсата на финанси.
Интересен момент от биографията му е и факта, че голямата му дъщеря е напуснала детската градина като малка понеже подстригала няколко деца като пънкари.

Когато стана дума за политика, бизнесмена не скри недоволството си, че народните представители, за които се знае, че лъжат и крадат са на свобода. Той счита, че те отдавна е трябвало да са в затвора. Така например преди години Сърменов е бил в едно и също заведение с бивша депутатка и сервитьорите го помолили да не прави снимки, тъй като на съседната маса била Емилия Масларова. Случилото се буквално го изкарало извън релси, защото нямал никакво намерение да снима физиономията на известната жена.

Това, което може да очаква българската публика е продукция, по негов сценарий, която описва любовта на баба му с един виатнамец. Те си пишели писма на френски език, но съдбата така и не ги среща очи в очи. Работното заглавие на проекта е "Братът", тъй като този човек бил изключително близък на семейството по времето на комунизма. 


Няма коментари: