четвъртък, 17 ноември 2011 г.

Кирил Маричков: Румънците са световни боклуци

Съседите ни успяха да пробият в музикалната индустрия с продуцентство. Това заяви фронтмена на "Щурците" по Би Ти Ви Радио.

Интересни дискусии се водят в новата медия в последните дни. Вчера гост в предаването "За София" беше Моникс, който призова младите таланти у нас да търсят реализация в чужбина. Ден по-рано пък в студиото се включиха Станислав Захариев от Universal, Георги Енчев от дуета Румънеца и Енчев и новоизгряващата певица Боряна Бонева. Темата на разговора им беше: "Как да успее един БГ изпълнител?". Стана ясно, че над 80% от песните у нас, които се излъчват по радиа и телевизии са чуждестранни, което е жалко.

Кирил Маричков изказа мнението си по повод разглеждания топик. По неговите думи, румънците са световни боклуци обаче успяха да пробият на музикалния пазар с продуцентство и хубаво мениджиране. Те създали разпознаваем продукт - румънски денс. По този начин изпълнителите и групите им имат повече участия, пишат нова музика и се развиват.

Наблюденията на Енчев пък показват, че в северната ни съседка един автор на даден хит може да се изхранва цяла година само от средствата, които ще вземе за авторските му права.



Снимка - http://www.google.bg/

Няма коментари: