петък, 23 март 2012 г.

Вижте номинираните за Годишните Музикални Награди на БГ Радио за 2012-та година

За поредна година медията организира подобна инициатива в подкрепа на българската музика. В столично заведение едни от най-известните и обичани родни музиканти се събраха, за да чуят кои са номинираните за тазгодишните награди.  
Срокът за гласуване на първия етап от гласуването приключи преди броени дни. Така навръх Първа Пролет творците ни бяха изненадани приятно. Над 5000 слушатели и почитатели на българската музика са гласували кои да са номинираните, като отбелязаха предпочитанията си на сайта на радиото.  

За "БГ Изпълнителка" спора е между Белослава, Дивна, Рут Колева, Поли Генова, Мария Илиева. За "БГ изпълнител" номинирани бяха Тома, Орлин Павлов, Миро, Любо и Графа. Влади, Любо и Орлин Павлов пък се състезават и като отбор, след като бяха номинирани за "БГ Дуо/Трио 2012". Техни конкуренти са Миро, Криско и Невена, Рут и Белослава, Ъпсурт, Мариана Попова и Орлин Горанов. Акага, Мастило, D2, P.I.F., Мери Бойс Бенд са сред финалистите за "БГ Група 2012". Тодор Гаджалов, Мона, Дивна, Богдана Петрова, Стелияна Христова са съперници в категорията "БГ Дебют 2012". Оспорвана ще бъде и битката за най-добра българска песен - Графа, Любо и Орлин Павлов са сред избраните за песента им "Заедно", Дивна, Миро и Криско с "И ти не можеш да ме спреш", "Мрън, мрън" на Ъпсурт, "На инат" на Поли Генова и "Никой" на Графа. Той се сдоби и с номинации за "БГ Текст 2012" за "Заедно" и "Невидим". Преки съперници са му  "И ти не можеш да ме спреш", "Чуй ме" и "На инат". В категорията за най-добър албум, спорят Мери Бойс Бенд, Любо, Графа, Мариана Попова, Рут. За "БГ Видеоклип 2012" в надпревара са "Всяка година по същото време", "Заедно", "Мрън-мрън", "И ти не можеш да ме спреш", "Невидим".

От 22 март до 21 април меломаните могат да участват във втория етап на гласуването за Годишните Музикални Награди 2012. Всички желаещи могат да дадат своя вот отново на http://www.bgradio.bg/ и сами да определят победителите във всяка една от деветте категории. Сред по-интересните са тези за: изпълнител, песен, клип, текст и албум на 2012-та година. 

Печелившите ще бъдат обявени на официална церемония по връчването на призовете, която ще се състои в зала 1 на НДК. Датата е избрана умишлено - 22 април, когато се чества Световният Ден на Земята. По този начин екипа се стреми да насочи фокуса на младежите към опазването на околната среда. 



Няма коментари: