понеделник, 12 март 2012 г.

Нана: Моят страх е дали ще се справя с болестта

С това изречение започна личната история на водещата. Тя сподели в "Станция Нова" тази неделя по Нова Телевизия как е разбрала, че е болна от рак. 
Близо час Иван и Андрей през сълзи задаваха въпроси на колежката си. Тези, които са я виждали на екран знаят, че тя е много начетена и умна дама, уви пред подобна диагноза всеки нормален човек би се шокирал. 

Първоначално Нана отива да си прави изследвания за бременност, малко по-късно научава, че има рак с метастази. Разбира се, първите, на които водещата споделя новината са близките й. Те обаче не могат да повярват на думите й и мислят, че това е някаква шега понеже журналистката имала странно чувство за хумор. Така започнал ада - безсъние, успокойтелни, рев.

Въпреки тежкото си състояние жената е решена да говори за проблема си. По нейните думи има много известни хора у нас, които страдат от същата болест, но нямат смелостта публично да говорят за нея. До този момент лекарите имат съмнения, че Нана има рак на гърдата, но все още не са категорични за първичното огнище. 

За съжаление, бащата на блондинката е починал от рак на белия дроб, а братовчед й от неправилна диагностика. Ето защо тя иска да помогне и на други хора с нейната участ и да се опита да се пребори със системата у нас. 

"Ако се стигне дотам, че се налага да се режа - ще се режа. Моята лична борба е свързана с това как се реже. Масово в България се реже без да е много сигурно и се реже до кокал.", допълва още Нана.

За 37-годишната майка най-големия страх е да не може да види първия учебен ден на детето си. В момента то е на две годинки. Тя не желае обществото да събира средства за подпомагането и лечението й.

Цялото интервю можете да гледате тук: http://play.novatv.bg/



Снимка - http://play.novatv.bg/

Няма коментари: