понеделник, 17 февруари 2014 г.

Вижте победителите oт BAFTA Awards 2014

"12 Years A Slave" и "Gravity" спечелиха най-много статуетки от Британската филмова академия. Събитието се проведе на 16 февруари в Лондон.
Преди месец лентите взеха няколко награди "Златен глобус". Сега се случва същото и във Великобритания. Нищо чудно проектите да грабнат някой друг приз и на 2 март.

"Gravity" спечели цели шест статуетки като беше номиниран в 11 категории, а "12 Years A Slave" прибра две. 

Едни от най-впечатляващите и конкурентни филми тази година определено са "American Hustle", "The Wolf of Wall Street", "Gravity" и "12 Years a Slave". Наградите БАФТА, който се проведоха в "Royal Opera House" в Лондон, са добър показател и жокер за това кои може да са победителите на 86-тата церемонията по връчването на "Оскар"-ите идният месец.

Филмът на Стийв Маккуин, който показва робството на чернокожите през 19 век,  беше отличен за "Най-добър филм", а Чиуетел Еджиофър взе статуетка за "Най-добра главна мъжка роля". 

Директорът на лентата каза: "Все още има 21 милиона души, които живеят в робство докато ние си седим тук. Надявам се, че 150 години по-късно няма да се налага друг режисьор да прави подобен филм."

Актьорът благодари на McQueen: "Това е твое. Ще го запазя, защото съм такъв човек, но всъщност този приз принадлежи на теб."

Проектът с участието на Сандра Бълок и Джордж Клуни прибра награди за "Най-добра музика", "Най-добро озвучаване", "Най-добри специални ефекти", "Най-добър британски филм" и "Най-добър режисьор".  

Алфонсо Куарон оказа признателност на Бълок, която е главно действащо лице в продукцията. Той заяви: "Без нейното представяне, нищо нямаше да е същото."

Кейт Бланшет беше очаквано почетена като "Най-добрата актриса" за ролята й в "Blue Jasmine", а "Най-добрата анимация" според британците е "Frozen.".

Анджелина Джоли и Брад Пит пък събраха погледите на всички със стилните си черно-бели костюми.

Целият списък с победителите можете да видите тук: http://awards.bafta.org/.




Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: