петък, 7 февруари 2014 г.

Симеон Лютаков: В България няма звезди

Известният актьор гостува в сутрешният блок на варненската телевизия "Черно море". Там той разказа за живота, мечтите и бъдещите си проекти.
Артистът, който живее над 20 години във Варна, от скоро се занимава и с фотография. През 2012-та дебютира с фотоизложба в Русе, а през 2013-та имаше такава и в морската столица. Той призна, че обича да снима портрети и го влече черно-бялата фотография. 

"Снимам, когато имам муза. Има периоди, когато въобще не пипам апарата, а най-красивите моменти много често не можеш да ги уловиш.", обясни Лютаков. Според него, както за всяко нещо в живота така и в снимането човек се учи. Не иска на всяка цена да запечатва разни моменти, това е и причината да не знае кога ще има следваща фотоизложба у нас, но когато събере достатъчно материал със сигурност ще направи такава в морският град.

Интересно е и мнението му за варненците и за актьорската професия. Преди няколко месеца Симеон се мести в Пловдив, за да играе Ромео Монтеки и отец Лоренцо в представлението "Секс без захар". По неговите наблюдения варненската публика е по-крива и претенциозна, а в градът на тепетата хората, които пълнели театрите били по-топли. 

Относно това как му се отразява славата актьорът споделя: "В България няма звезди. Това няма как да стане понеже тук нямаме пазар. Просто имаме хора, които се трудят много."  Разбира се, като всеки човек се радва, когато го разпознаят и му искат автограф, защото това е признание за работата му. 

Русенецът не крие, че има разлика в това да си артист в театъра и в киното и телевизията. Щатният такъв не получава добро възнаграждение докато в сериалите и лентите за големият екран например парите били значително повече, поясни той.

Стана ясно още, че обича приключенията и да пътува. Не е почитател на Азия, но за сметка на това умира за Южна Америка. Наскоро се е върнал от Коста Рика, където прекарал 20 дни. За цялото това време спал едва три-четири часа.





 Снимка - https://www.facebook.com/

Няма коментари: