сряда, 5 февруари 2014 г.

Джордж Клуни завладян от историята за Хитлер

След броени дни е премиерата на лентата режисирана от актьора, в която се говори за живота на Адолф Хитлер. В нея ще бъдат показани факти, които са малко известни за повечето хора. 
На 7-ми февруари "Monuments Men" ще излезе по кината в цял свят. В проектът Джордж се е опитал да покаже интересни аспекти от живота на диктатора, които не се изучават в училище. 

52-годишният актьор освен, че участва в собственият си филм е и негов режисьор и продуцент. Лентата е по книгата на Robert M. Edsel и пълното й заглавие е "The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History". 

Звездата е развълнувана, че може да разкаже една история, която е малко популярна за масата. Става дума за групата Allie, която се опитва да спаси произведения на изкуството и други предмети с културна стойност преди да бъдат унищожени от Хитлер по време на Втората световна война.

Клуни споделя пред Variety.com: "Разбрах, че Хитлер е обичал да краде. Не знаех, че е взел всичко. Не ни учат на това в училище. Ето защо обичам тази история. Правели сме толкова много филми за Втората световна война, но всички са стари. Трябва да си много умен, какъвто е Quentin Tarantino в "Inglourious Basterds". Той със сигурност щеше да изгори Хитлер в киносалона, за да е различен."

Артистът е работил по военната драма с приятелите и колегите си Мат Деймън, Бил Мъри и Джон Гудман. Във продукцията ще видите още и Кейт Бланшет. Той е възхитен от това колко са му помагали и въпреки лошото време по време на снимките в планината Харц в северна Германия. 

"Започна да вали сняг. Не можеше да стане по-лошо. Те взеха камерите със себе си и тръгнаха надолу по хълма заедно с екипа. Бил и Джон идваха на снимачната площадка дори когато нямаше сцени с тяхно участие.", допълни американеца.

Тук можете да гледате официалният трейлър към филма: http://www.youtube.com/.





Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: