петък, 22 август 2014 г.

Актьори стартираха кампания за мира в Газа

Над 200 известни артисти подписаха декларация, в която се обединиха за мира в Близкия Изток. Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone и Seth Rogen са само част от тях. 

Kelsey Grammer, Minnie Driver, Mayim Bialik, Joel и Benji Madden, Amy Pascal, Ivan Reitman, Seth Rogen, Phil Rosenthal, Arnold Schwarzenegger, Marty Singer, Aaron Sorkin, Sylvester Stallone, Nina Tassler, Jerry Weintraub са част от хората, които застанаха над каузата в името на това да спре войната в Близкия Изток. 

В документ на "The Creative Community For Peace" звездите признават колко са натъжени да виждат как се погубват човешки животи в Газа. Декларацията изказва съжаление към двете страни -  израелци и палестинци и призовава за мир. 

"Хамас не може да позволява да се хвърлят ракети срещу израелски градове, нито да позволява да държи собствените си хора за заложници. Болниците са за лечение, а не за скриване на оръжия. Училищата са за учене, а не за сортиране на ракети. Децата са нашата надежда, а не нашите човешки щитове.", се казва в изявлението. 

"Докато стоим твърдо в нашия ангажимент за мир и справедливост, ние също трябва да заемем твърда позиция срещу идеологии на омраза и геноцид. Ние се обединяваме в подкрепа на демократичните ценности. Всички ние ценим и се надяваме, че изцелението и трансформираща мощ на изкуството може да се използва за изграждане на мостове на мира.", се допълва още в отвореното писмо на актьорите.





Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: