вторник, 27 януари 2015 г.

"Б.Т.Р." и Мариана Попова със съвместен 3D клип

Проектът е записан преди 10 години, но чак сега музикантите решават, че е дошло времето за визуализацията му. Днес бе и телевизионната премиера на видеото в ефира на Би Ти Ви.
"Несбъдване" е името на съвместното парче на бандата и поп изпълнителката. По думите на Наско Пенев и Славчо Николов идеята е била да реализират по-мащабна продукция. Дълго време момчетата са отделили за записите към песента, в която се включва и симфоничен оркестър.

Два месеца преди да заснемат кадрите към клипа екип е подготвял музикантите с детайлите - с това кой къде ще стои, какво и как ще прави. Снимачната площадка е изцяло "Green box" (зелен екран). След краят на снимките всичко зад "Б.Т.Р." се изрязва и художници са рисували на ръка декорите и са направили триизмерните графики. Този процес отнел цели седем месеца.

Режисьор на проекта е Петър Петров, Александър Кърцов е оператор. Монтажът е дело на Йоанна Андонова, а микса и мастеринга са на Емил Бояджиев. На следният линк можете да видите клипа: https://www.youtube.com/. Част от коментарите под него са на фенове, които считат, че подобна продукция скоро не е имало в България и че групата и певицата умело са съчетали добрия звук с добра картина. 

"Б.Т.Р." са заснели и късометражен филм с тяхно участие. Той е с продължителност 25 минути, а в него може да видите рокаджиите зад кулисите на новото им видео. Премиерата на лентата е била преди дни в "Кино Арена" в София, но според вокала зрителите на Би Ти Ви ще имат възможност скоро да се насладят на въпросния филм.

Цялото гостуване на китариста и фронтмена в предаването "Преди обед" можете да гледате тук: http://www.btv.bg/.



Няма коментари: