петък, 16 януари 2015 г.

Stevie Wonder с нов мюзикъл

Соул легендата работи по нов проект, който ще бъде поставен на Бродуей. Мюзикълът ще е посветен на американските железници, в които мнозина роби са намерили свобода. 
Stevie е изпълнителен продуцент на проектът, който ще се превърне в мини-сериал и който ще бъде излъчен по телевизиите. Името на поредицата ще бъде "Freedom Run".

Шефът на "NBC Entertainment" Bob Greenblatt, който е основният двигател на сцените зад камера и сценарист каза пред "Television Critics Association", че е помолил лично музиканта да се заеме с този проект. 

Според "The Hollywood Reporter" епизодите са с обща продължителност осем часа и са базирани на книгата на Betty DeRamus: "Forbidden Fruit: Love Stories From the Underground Railroad".

Greenblatt заяви следното: "Ние търсим проекти, които да отговарят на телевизионните събития и тези истински истории на тези смели мъже и жени, които са открили любовта въпреки робството, в което са се намирали. Идеята се роди след като мюзикъла бе представен от Wonder на Broadway и това е изключително вълнуващо. Ние се опитваме да увеличим обхвата на нашата действителност, на нашия живот, който е свързан със сцената и бизнеса. Радостни сме, че тези големи продуценти ще ни отстъпят правата за този проект.".



Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: