петък, 15 януари 2016 г.

Adele, James Bay и "Years & Years" с най-много номинации за "BRIT Awards 2016"

Певицата, която се завърна на музикалната сцена в краят на миналата година, бе номинирана за четири трофея. Също с толкова са James Bay и "Years & Years", а диджеят Calvin Harris и Jess Glynne са номинирани в три категории. 
Албумът на Adele "25" е номиниран за "Най-добър британски албум". Блондинката се включва и в надпреварата за "Най-добра британска изпълнителка". "Hello" се бори за призовете "Най-добър британски сингъл" и "Най-добро британско видео". От новата компилация на певицата са продадени над 2,5 милиона копия само във Великобритания и то в първите шест седмици от издаването й. Тя ще представи част от проектите си по време на церемонията идният месец в "O2 Arena" . В категорията за най-добър албум Adele ще се състезава с "Coldplay", "Florence and the Machine", Jamie xx и James Bay. 

Любопитното е, че бандата "Eagles of Death Metal" е номинирана за "Най-добра международна група" само два месеца след атентата по време на техният концерт в Париж.

Поп триото "Years & Years" и техният хит "King" са одобрени за "Най-добър британски сингъл" и "Най-добро британско видео". Те са номинирани и за "Най-успешен британски пробив" и "Най-добра британска група". Olly Alexander казва: "Наистина е смешно. Не знам какво ще стане, но е адски откачено.". Басистът Mikey Goldsworthy пък допълва: "Напрежението е твърде много. Четири пъти ще се тревожим. Да стоиш там и да чакаш да прочетат победителите...". В категорията за любима британска банда ще се борят още "One Direction", "Coldplay", "Foals" и "Blur". Последните не са номинирани на Британските музикални награди от 12 години насам.

Миналата година Amy Winehouse получи посмъртна номинация за "Най-добра британска изпълнителка" след излизането на саундтрака към документалният филм за живота й. Очаква се 2016-та организаторите да отдадат почит към David Bowie, който ни напусна тази седмица. Geoff Taylor, който е главен изпълнителен директор на търговски отдел в музикалната индустрия на BPI, каза за "BBC News": "Още развиваме идеята, но искаме да включим правилните хора в нея. Няма да издам подробности, но сме фокусирани към това, което той е оставил на британската музика.". Припомняме, че Bowie беше награден за "Най-добър британски изпълнител" на церемонията през 2014-та, но изпрати Kate Moss да вземе статуетката вместо него. 

В проявата тази година ще вземат участие още Justin Bieber, "Coldplay", James Bay, "Little Mix", The Weeknd и Jess Glynne. Самата Glynne каза, че е малко изненадана от трите номинации."Толкова е хубаво да си на своето си място и да си уважен за това. Трудно е да се отдава почит в тази индустрия, да правиш правилните неща и да се получават нещата. Това че съм сред номинираните ме остава без думи.", призна чаровната дама.



Снимка - https://www.google.com

Няма коментари: