сряда, 20 януари 2016 г.

David Bowie oтказал да работи с "Coldplay"

Момчетата разкриха новината, че покойният вече музикант е отхвърлил идеята да се включи в техен проект. Chris Martin лично е поканил Bowie, но той не харесал песента.
След като групата изпратила парчето на David неговият коментар бил, че то не е едно от най-добрите, които са правели. 

Пред "NME" Will Champion призна: "Chris Martin веднъж му даде песен и бележка с надпис: "Бихте ли се включили да пеете в тази песен, защото има триделна форма?". Тогава видяхме характера на David Bowie.".

По думите на барабанистът легендарния изпълнител е заявил, че песента не е достатъчно добра. "Трябваше да приемем отговорът му за "Не". Той имаше много изисквания. Той не можеше просто да сложи името си на нещо. Така че го уважавам за това.", допълни британеца.

През декември миналата година фронтменът също проговори за отхвърлянето от страна на Bowie. "Веднъж му изпратих песен и го помолих да пее в нея. Той ми звънна и ми каза: "Това не е твоето най-добро.". Той има много високи стандарти и оценявам това. Мотивира ни всички нас да пазим и нашите стандарти такива.", обяснява Chris. 

Бандата изрази съчувствие, че популярният музикант почина на 10-ти януари. "Почувствах се изключително тъжен, когато разбрах, че David Bowie си е отишъл. Ние всички обичахме неговата музика. Той беше един от влиятелните участници в музиката, беше критерий за абсолютно всичко - за жанрове, как да бъдеш рок звезда, как да бъдеш поп звезда. Нормално е музикантите да се объркани и сломени.", споделя китариста Jonny Buckland.



Снимка - https://www.google.com

Няма коментари: