четвъртък, 21 януари 2016 г.

Snoop Dogg заклейми "Оскар"-ите и "Грами"-ите

Преди броени дни съпругата на Will Smith - Jada направи остро изказване срещу Академията. Сега рапърът се присъедини към нея и се опълчи на всички видове награди и ги обяви за "робство" и "глупост". 
Напрежението преди 88-та церемония по връчването на наградите "Оскар" набира все по-голяма скорост. Полемиката идва от там, че за втора поредна година филмовата академия спира номинациите за афро-американските артисти. Единствено "Straight Outta Compton" е сред претендентите за "Най-оригинален сценарий". Ако внимателно се вгледате в детайлите ще видите, че нито един чернокож актьор или режисьор не е номиниран в отделните категории. 

Това е причината Jada Pinkett Smith, Spike Lee и Michael Moore да обявят бойкот на събитието. Въпреки че домакин на проявата на 28-ми февруари ще е Chris Rock това не е достатъчно за гореспоменатите. Snoop също се включи в спора и изрази мнение. Той е отвратен от липсата на разнообразие в шоуто. 

Dogg направи свое видео, в което казва: "По принцип не правя политически коментари и не давам мнение за лайната, които се дават по медиите, но видях моята сестра Jada Pinkett, която говори за наградите на Академията и как те наистина не се интересуват от черните хора, но те ни използват, както си искат. Чувствам се по същият начин в музикалната индустрия с наградите "Grammy". Бил съм номиниран 16-17 пъти и никога не съм печелил. Мисля, че тя иска да каже, че великите участия никога не са оценяват. Майната им на "Оскар"-ите. Майната им на "Грами"-те. Майната му на цялото това робство - глупави награди.".

По-рано вчера рапърът разкри, че е получил няколко съобщения от екипа си да смени топът и начина, по който е говорел и да се извини. "Получих няколко съобщения, в които се казваше, че трябва да се извиня и да си върна приказките. Предполагам това е денят, в който негрото идва и си казва: "Толкова съм грешал за това, което казах.". Човече, за*би го това. Не ме е грижа за нито една награда. Това, което искам да кажа е, че трябва да се уважават тези, които правят страхотни неща.", допълва звездата. На тези линкове можете да видите въпросните клипове на хип-хоп легендата: https://www.youtube.com/; https://www.youtube.com/.

На 18-ти януари директорът на Академията Cheryl Boone Isaacs публикува изявление с цел да прекрати неприятния сблъсък седмици преди тазгодишната церемония. 



Снимка - https://www.google.com

Няма коментари: