петък, 8 януари 2016 г.

DJ Marten: Слушайте повече Elvis Presley!

Радиоводещият припомни в предаването си по "FM+", че днес Кралят на рока щеше да навърши 82 години. Мартен призова меломаните да четат повече, а смесването на хип-хоп с чалга за него е просто "абсурдно". 
Диджеят, който води "Musicology" заедно с Евелина Павлова всеки делничен ден от 16 до 20 часа, на 8-ми януари попаднал на интересна информация за предстоящите "359 Hip-Hop Awards". Събитието ще се проведе за четвърта поредна година, а през 2016-та ще се състои на 5-ти февруари в хотел "Marinela". Вече са публикувани номинираните в различните категории и организаторите насърчават феновете да гласуват в сайта, както и със СМС-и. Билети за проявата също може да намерите на: www.359awards.com

Мартен обаче е истински озадачен как е възможно да има отличие за хип-хоп колаборация с друг стил и то не какъв да е, а именно с поп-фолк. Водещите обсъдиха, че не е изключено точно проекта на 100 Кила и Цветелина Янева да грабне статуетката. 

Според Роберто хората трябва да четат и да се образоват повече и да не обръщат внимание на подобен тип иновации. Той е категоричен, че в R&B жанра има много танци, миксират се стилове и е добро поле за изява на DJ-и и MC-та. Чалгата обаче няма място в рапа и хип-хопа и е абсурдно да се правят опити в тази посока. 

За да покажат що е то качествена музика чаровните приказливци пуснаха "You Are The Universe" на "The Brand New Heavies", както и разбира се парчета на легендарният Elvis Presley. В заключение татуираният музикален експерт поощри меломаните да слушат песни, които са се доказали с времето и допълни, че тези на Кралят на рока са точно такива.



Снимка - http://fmplus.net/

Няма коментари: