четвъртък, 28 януари 2016 г.

Cate Blanchett с дебют на Broadway

Актрисата е на път да направи дългоочакваният си дебют на най-известното американско театрално авеню. Тя ще се качи на сцената в драмата "The Present".
Миналото лято в Австралия беше официалната премиера на постановката билетите, за която бяха разпродадени за отрицателно време. Заслуга за този успех има съпруга на блондинката Andrew Upton. Това е второто представление за драматурга. Той дебютира с "Platonov" на Anton Chekhov. По-късно през тази година режисьорът ще има ангажимент и в "Great White Way".

Cate дебютира с ролята си в театъра в Sydney, където заедно с Andrew бяха артистични директори от 2008-ма до 2012-та. В австралийският проект се включва и актьорът Richard Roxburgh, който през 2012-та влиза в образа на чичо Vanya в адаптацията на Upton. Същата постановка е била играна и в "New York City Center".

Историята в "The Present" е отново по адаптация на Chekhov и се развива в средата на 90-те години в една селска къща. Група приятели се събират да празнуват рождения ден на вдовицата Anna Petrovna, която играе именно Blanchett. Един от най-видните, саркастични и остроумни гости на събитието е колегата й Roxburgh. Продукцията ще бъде поставена на Broadway, а нейн режисьор ще е филмовия експерт John Crowley.

Критиците припомнят, че талантливата актриса се е качвала на сцените в New York няколко пъти, но никога до този момент не е стъпвала на Broadway. Представлението там ще е продуцирано от Stuart Thompson, който е работел по "King Charles III" и "The Curious Incident of the Dog in the Night-Time". 



Снимка - https://www.google.com

Няма коментари: