четвъртък, 2 март 2017 г.

"Бензин" излиза по кината през май

Дебютният проект на Асен Блатечки като режисьор трябва да се появи на големият екран на 19-ти май. Това заяви днес той в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.
Феновете на Блатечки са наясно, че той вече има няколко постановки, които режисира. От няколко години обаче артистът е вложил цялото си внимание, финанси и усилия в филмът озаглавен "Бензин". 

Някои родни критици определят лентата като българския еквивалент на "Бързи и яростни". По думите на Асен обаче двете продукции си приличат само по колите и красивите жени. Любопитното е, че зрителите ще видят 40 състезателни автомобила, които са на стойност близо 1 милион лева. 

В продължение на три години мачото и екипа му стартират и спират снимките. Част от новите сцени са направени във Варна. Именно това беше причината звездата да благодари в ефир на кмета на града Иван Портних за разрешението да се използват кадри от корабите, които участваха в регатата "Тол Шипс", както и на всички, които са се включили доброволно да помагат в снимачния процес.

Както е известно, режисьорът и колегата му Калин Врачански са големи любители на високите скорости. Затова не е изненада, че освен в театъра двамата ще си партнират и в този проект. Другите популярни лица са Sully Erna, Michael Madsen, Пламен Манасиев, Снежана Макавеева и Башар Рахал. Ето го и официалният трейлър: https://www.youtube.com/.

Въпреки че "Бензин" още не е излязъл в кината Блатечки вече мисли за нов проект. Той призна пред водещите на сутрешният блок, че е добър към актьорите, с които работи и не ги кара да дублират сцени. Асен разкри също така, че вокала на "Godsmack" харесал сценария му и приел предложението да се включи безвъзмездно. Aмериканецът, който участва в много екшъни, пък имал минимален хонорар. 



Няма коментари: