петък, 7 януари 2011 г.

Днес се навършват 40 дни от смъртта на Андрей Баташов


По този повод снощи специални гости в „Шоуто на Иван и Андрей” бяха кумовете на актьора – музикантите Кристина и Михаил Белчеви.
Семейството сподели някои съвместни истории от годините, откакто се познават с Андрей. Стана ясно, че артиста, е чувствал много близо Мишо и е бил негов духовен брат. Планирали са и представление, в което Баташов да рецитира стихове и песни на естрадния певец. По думите на Кристина, Андрей е бил човек, който не търпи компромиси и когато нещо не му хареса си тръгва. Бил е разочарован от почти всичко, дори политиката. Андрей е бил и много емоционален и не можел да се примири с реалността. Въпреки че имало хора, които са гледали над 30 пъти едно негово представление, след участия са го аплодирали над 20 минути, бил е обграден с приятели, любовта вечно не му е достигала – искал е още и още. 

Една от несбъднатите мечти на Андрей Баташов е да има дете. Само два месеца след като се запознават със съпругата му, вдигат сватба. Любовта им, по думите на Кристина, е била бурна като шампанско. Едва, след като излиза от кома за кратко време, Баташов успява да се помири с жена си и си отива с мир.

На въпрос, дали е прекалявал с алкохола и дали е намирал утеха в него, Мишо заяви, че грешките на известните са най-явни. Разговаряли са на тази тема и му е давал съвети, да насочи енергията си в работата. Това започнало да става именно с тази пиеса, която са подготвяли съвместно с фамилия Белчеви, но уви тогава се случва най-лошото.
„Той си отиде, когато беше на върха. Ние винаги ще го обичаме, той ще е като една светлина в живота ни.”

Това казаха приятелите на Андрей Баташов. В негова памет Михаил Белчев е написал стихотворение, което съпругата му прочете в ефир. Предаването завърши с изпълнение на песен на Мишо, която е била любима на артиста.
Почивай в мир, Андрей!



Снимка - http://www.google.bg/

Няма коментари: