петък, 28 януари 2011 г.

Днес излиза "Стъпки в пясъка"

Тази вечер е официалната премиера на най-новият български филм "Стъпки в пясъка". От 29 януари лентата тръгва по кината в цялата страна. Това съобщи в предаването "На кафе" режисьора Ивайло Христов.
Филмът е с продължителност 90 минути и е направен по действителен случай. Ивайло Христов се запознава с българин, който тръгва към Чикаго, за да търси късмета си, след време обаче той се прибира в България. Това разказа днес режисьора по Нова телевизия.

В лентата се засяга един наболял проблем за нашето общество, а именно емиграцията. В него се разкриват трудностите, които среща човек осмелил се да напусне родината си по времето на социализма. Също така се акцентира на това какво може да накара емигранта, да се завърне в страната си и колко е голяма силата на любовта, болката и разочарованието. Освен драматичните моменти във филма има и доста комедийни случки.

В роли участват: Иван Бърнев, Яна Титова, Асен Блатечки, Деян Донков, Велко Кънев, Карла Рахал, Васил Михайлов, Евгени Будинов, Александър Дойнов, Пламена Гетова, Ненчо Илчев, Башар Рахал, Валентин Танев. Сценарист и режисьор е Ивайло Христов.

Филмът е спечелил наградата на публиката във Фестивала на българския игрален филм "Златната роза", специалната награда на журито в Международния филмов фестивал "Любовта е лудост", както и участие в официалната конкурсна програма на Международния фестивал "Московски".

Тук можете да видите рекламата му:
http://www.youtube.com/watch?v=GkXmIjOZF8Q&feature=player_embedded#.



Снимка - http://www.cinefish.bg/

2 коментара:

чичо Гърга каза...

Усмелил? И освен това монтажист на филма е моя колега Кеворк Асланян, който има награда за монтаж за "Дзифт" и само на 22-23 години има вече 3 пълнометражни филма зад гърба си:)

yoterkata каза...

Браво на младите, има надежда все още :)