сряда, 20 ноември 2013 г.

Мадона е най-високоплатеният музикант в света

Поп иконата бие дори Лейди Гага в класацията на сп. "Форбс". По данни на изданието Мадона е спечелила за година над 120 милиона долара.

Според "Форбс" Мадона все още е кралицата на поп музиката. За периода юни 2012-та - юни 2013-та тя е спечелила 125 милиона щатски долара. Разбира се, това се дължи на турнето, което реализира "MDMA Tour". Много по-назад в класацията остава Лейди Гага с приходи едва 80 милиона.

Рок музиканта Бон Джоуви и кънтри певеца Toby Keith са на трето и четвърто място, а британците "Coldplay" остават на пета позиция.

Въпреки че не е продала кой знае колко копия от последния си албум Мадона направи изключителен бум от продажбата на билети като ги пусна на стойност 100 долара. Ако към това се прибавят и парите от продадените парфюми, дрехи от модната й линия, както и инвестициите й от компании като "Vita Cocо", на сметката й се събират около 300 милиона долара.

Тази номинация е малко изненадваща за всички, тъй като през август изданието вече короняса изпълнителката за най-високоплатената музикална звезда. Тогава в класацията бяха още и филмовия гуру Steven Spielberg, писателят E.L. James, радио-водещия Howard Stern и шефа на "X Factor" Simon Cowell.  

Най-вероятно Лейди Гага е втора, защото получи травма и прекъсна обиколката си твърде рано. Догодина обаче феновете считат, че тя ще оглави класациите. По данни на журналистите  ако беше завършила тура си провокативното лейди щеше да натрупа около 200 милиона.

Бон Джоуви остана трети с 79 милиона долара зад гърба си благодарение на турнето "Because We Can". Toby Keith и неговите непрестанни обиколки му донесоха 65 милиона долара, а Крис Мартин и компания събраха общо 64 милиона. 

В топ 10 стоят още Justin Bieber с 58 милиона, Taylor Swift с 55 милиона, Sir Elton John - 54 милиона, следвани от Beyonce и Kenny Chesney, всеки от който има по 53 милиона.



Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: