четвъртък, 14 ноември 2013 г.

Tina Turner вече не е американка

Певицата официално се отказа от американското си гражданство. Това стана ясно от доклад на американското посолство в Берн.

Тина не е първата, която сменя гражданството си с цел да не плаща по-високи данъци. На 24 октомври тя е била в посолството, където да подпише документите, че се отказва доброволно от американското си гражданство. 

Търнър, която ще навърши 74 години скоро, слезе от музикалната сцена още през 2009-та. От почти 20 години насам тя живее в Швейцария. През юли изпълнителката сключи брак с дългогодишния си приятел немския музикален продуцент Erwin Bach. На 10 април тази година тя положи клетка и взе швейцарското гражданство. 

Певицата отдавна е напуснала САЩ и ако не е семейството й, което посещава, няма намерение да пребивава там. В доклада на властите думата, която описва ситуацията е "отказване" от американското си гражданство. Нещо повече - дамата е искала да получи швейцарското си такова, за да може да затвори всички врати за Америка. 

Всички се питат обаче дали само данъчните облекчения са причина за крайната й постъпка или се крие нещо по-дълбоко в това. 



Снимка - http://www.google.bg/

Няма коментари: