четвъртък, 16 януари 2014 г.

Стивън Спилбърг е най-влиятелната личност

Списание "Форбс" представи данните от анкетата си за най-влиятелната знаменитост на годината. Спoред изданието режисьорът е оказал въздействие на половината американско население.
Стивън Спилбърг, който е спечелил почти всяка награда в категориите, в които е бил номиниран, добави още едно почетно признание в личния си списък. Той оглави годишната класация на сп. "Форбс" и беше обявен за най-влиятелната знаменитост за 2014г. 

Проучването е направено от "E-Poll Market Research" като в него са били включени близо 6600 известни личности. Резултатите са на база 46 критерии, по които са били оценени участниците. Освен качествата им, с които са станали популярни, е трябвало да се види нивото на информираност на звездите - до каква степен са запознати с обществения живот. 

През 2013-та Спилбърг режисира политическата драма "Lincoln", която събра приходи от 270млн. долара и взе две награди "Оскар". 47% от американците оценяват директора като влиятелен. Този процент е по-висок дори от рейтинга на Опра Уинфри, която миналата година стана първа и имаше 46% от гласовете. 

Наградата се връчва заради това как човек се възприема от обществото, от неговите връстници. Гери Филпот, който е президент на "E -Poll Market Research", казва: "Ако някой се съмнява, че Стивън Спилбърг е оказал силно влияние върху обществото, нека да помисли за секунда преди да отиде във водата това лято."
 
Журналистката зае второ място тази година с 45%, а Джордж Лукас с 43% остана на трета позиция. В топ десет са още Боно, Барбара Уолтърс и Стан Лий. 





Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: