вторник, 15 юли 2014 г.

Ed Sheeran се вдъхновява от Eric Clapton

Певецът си признава, че е гледал концерт на Ерик и това му е помогнало да стане по-добър артист. Нещо повече - иска да бъде добър китарист като него.
23-годишният музикант си спомня, че през 2012-та е гледал концерта по повод юбилея на кралицата и си пожелал да свири на китара както Clapton.

Sheeran, който тръгна на турне през 2009-та и издаде дебютния си албум "X" през 2011-та, споделя пред "BBC Radio 2": "Видях  Eric Clapton на диамантения юбилей на кралица Елизабет II. Гледах го и си мислех как искам да приличам на него, да свиря като него."

Музикантът разкрива, че баща му го е запалил по различната музика и звучене. Като малък Ed е слушал предимно Stevie Wonder, The Beatles и Van Morrison.

Британецът е впечатлен от новите артисти в момента. Той предвижда дълга кариера на Sam Smith, който наскоро издаде първия си самостоятелен албум "In the Lonely Hour".

"Има няколко артисти от това поколение, които ще продължат да работят и до следващото поколение. Мисля, че Сам е един от тях. Няма да спираме да чуваме нови неща от него. Гласът му е много специфичен. Няма друг с такъв глас. Освен това пише много добри текстове, албума му е много качествен", допълва още Ed Sheeran. 



Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: