четвъртък, 17 юли 2014 г.

"Живи легенди" - най-успешният БГ филм

Вторият авторски проект на Ники Илиев се оказа най-гледаният и търсен за тази година. Актьорът, който в последно време се изявява като режисьор, е доволен от резултата.
Бюджетът на "Чужденецът" варирал от 200 до 300 хиляди лева. Този на "Живи легенди" бил около 400 хиляди. 

"Всичко започна с „Чужденецът“. Той не направи такъв рязък бум, но се прие добре, задържа се дълго в кината. След това, когато се излъчи по bTV, рейтингът му беше много висок и много хора започнаха да ми говорят колко много им харесва филма. Когато написах сценария на „Живи легенди“, започнах да ходя по спонсори. След като много хора бяха гледали „Чужденецът“ и той все пак имаше някакъв успех, рекламодателите по-лесно откликваха на новия филм. При първия беше малко по-трудно, направихме го и с малко по-нисък бюджет. Успяхме да убедим рекламодателите и с факта, че в първия филм ще участва Кристоф Ламбер, в „Живи легенди“ пък ще вземе участие Микеле Плачидо. И лека-полека започнаха да откликват на предложението ни. Освен, че трябва да имаш добър филм, трябва да си изградиш стратегия за намиране на средствата, да знаеш какво да им кажеш на потенциалните рекламодатели…", споделя Илиев.

Още с излизането си проекта на бившия модел се задържа доста дълго в кината. Приходите от продадените билети също били добри. Освен това наскоро лентата получи приз за най-добро международно заглавие на Манхатън филм фестивал в Ню Йорк.

В личен план Ники е щастливо женен за колежката си Саня Борисова, с която скоро се надяват да станат родители. Покрай работата не са имали време да мислят за бебе, но вече са в очакване.




Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: