сряда, 12 ноември 2014 г.

Арета Франклин: Пишат лъжи за мен

Певицата сериозно обмисля идеята да съди авторът на биографията й. Според нея в книгата са предадени неточни и неверни данни от живота й. 

72-годишната изпълнителка е бясна на David Ritz, с когото през 1999-та издадоха първата биографична книга за звездата "Aretha: From These Roots". Сега американският автор на над 50 четива ще пусне на пазара нов том "Respect". Франклин обаче счита, че в него има само лъжи. 

В интервю за "Detroit News" тя казва: "Има много ненужна и боклуджийска книга на улицата. Лъжи, лъжи, лъжи и само лъжи. Аз ще наема адвокат, защото ако това не е клевета не знам какво друго трябва да е.". 

Арета се притеснява, че Ritz е написал истории от времето, когато тя е била в евангелските среди през 50-те години и обсъжда публично нейния сексуален живот. Самият David пък твърди, че тези факти са били отрязани от първата биография и че новия проект е в знак на почит към нея. 

Сътрудникът на певицата Etta James споделя:"Разбирам Арета, че не иска да говори за това. Кой иска да признае, че е хвалил Бога до 8 вечерта на служба, а по-късно да го направят на парчета. Двете започнахме като тинейджърки. Искахме да опитаме всичко. Не бих използвала израза "сексуално активни", а по-скоро "свръхактивни". 

Писателят обяснява пред "New York Post": "Прекарах 25 години в изследване на "Respect". Виждам книгата си като един трибют към таланта на гениалната Арета. Това е портрет на жена, която е оцеляла и процъфтяла в комплексирания свят на шоубизнеса.".




Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: