понеделник, 17 ноември 2014 г.

Майк Тайсън иска да играе в "Отело" по Шекспир

Легендарният боксьор не спира да ни изненадва с влечението си към литературата. Наскоро той стана член на Съюза на писателите на Русия, а сега иска да участва в проект по Шекспир.

Майк Тайсън се надява да разшири своята кариера на артист и има голямо желание да се включи в телевизионната версия на "Отело". Американецът вече е участвал с кратки роли в поредицата "The Hangover" и "Scary Movie 5". В момента обаче той счита, че ще е страхотно ако опита да изиграе по-сериозен образ.

Боксьорът призна, че подобно предизвикателство няма да му е никак лесно, но иска да експериментира. Той разкри пред британския вестник "Daily Mirror": "Аз искам да се пробвам върху Шекспир. Аз говорих с някого и той каза: "Първото нещо, което трябва да направим е да убием всички адвокати." и започнахме да се смеем. Тогава този човек ми каза, че това с адвокатите произлизало от драмата на британеца за Хенри VI. Той е имал силни и влиятелни прозрения. Не знам коя роля точно искам да изиграя, но знам, че ще е интересно да съм Отело.".

Звездата допълва, че няма да може да влезе в този образ в театъра, но пък може да се пробва пред камерите, защото ще й е в пъти по-лесно. "Ролята е много сложна и трябват много уроци и тренировки. Трябва да наблегна и да поработя върху моята лингвистика. Няма ли да е супер? Чернокож мъж да е Отело? Можете ли да си ме представите?", казва още 48-годишния спортист. 

Това не е първият сблъсък на легендата със сферата на изкуството. Преди две години Майк обяви, че ще издаде автобиографията си, а на 27 октомври 2014-та той презентира "Тайсън.: Безпощадната истина" в Москва. 




Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: