понеделник, 10 ноември 2014 г.

ЕКСКЛУЗИВНО: Победителите в МТV EMA 2014

Ozzy Osbourne, One Direction, Ariana Grande, Katy Perry и 5 Seconds of Summer спечелиха най-много призове в тазгодишната класация. През 2015-та Европейските музикални награди ще се проведат в Милано.
Час преди официалният старт на шоуто в Глазгоу меломаните успяха да се насладят на ексклузивни интервюта, както и да видят как бяха облечени изпълнителите на червения килим в "SSE Hyrdro". Цялата церемония продължи два часа, а водещата Ники Минаж смени над осем визии. Това музикално събитие беше дълго чакано понеже в Ирландия подобна проява не е правена близо десет години. 

Нa сцената първа излезе Ariana Grande, която минути по-късно бе и първата победителка в категорията за "Най-добра песен". Тя взе статуетка за парчето, което направи с Iggy Azalea "Problem". Освен това младата певица бе отличена за "Най-добра изпълнителка". 

Момчетата от "One Direction", които отсъстваха, но все пак записаха благодарствено видео към феновете си получиха приз за "Най-добра поп група", "Най-добро живо изпълнение" и наградата на публиката. Katy Perry, която в момента е на турне в Австралия, бе избрана за изпълнителката с най-добър външен вид. Тя изказа благодарност към стилистите си и призна, че те се грижат за грима, костюмите й с часове преди да излезе на концерт. Клипът към "Dark Horse" на американката и Juicy J пък бе избран за "Най-добро видео". 

Nicki Minaj грабна статуетка за "Най-добър хип-хоп артист". Развълнуваната дама не скри, че в залата има страхотна енергия и обяви, че на 15-ти декември ще излезе третият й студиен албум "The Pinkprint". Почти две години са минали, откакто не е издавала нова нейна компилация. Enrique Iglesias спечели награда за "Най-добър световен изпълнител" и разкри, че скоро не е получавал отличие. Оzzy Osbourne, който се появи в компанията на съпругата си, бе почетен като "Глобална икона". 

Сред участниците, които представиха своите нови проекти бяха рокаджиите от "U2", Kiesza, Ed Sheeran, новоизгряващата британска банда "Royal Blood", Slash, Charli XCX, Nicki Minaj, Enrique Iglesias, Alicia Keys. Въпреки напредналата си бременност и ангажиментите в "The Voice" чаровната певица не се поколеба да изпълни песен посветена на събитията в Израел и Нигерия и да призове почитателите си да бъдат по-смирени и по-добри. 

Ето и целият списък с победителите в MTV ЕМА 2014: 

"Наградата на публиката" - "Оne Direction";
"Най-добра песен" - "Problem" Ariana Grande ft. Iggy Azalea;
"Най-добър поп изпълнител/група" - "Оne Direction";
"Най-добър хип-хоп артист" - Nicki Minaj;
"Най-добра песен с послание" - "Pretty Hurts" Beyonce;
"Най-добър световен изпълнител" - Enrique Iglesias;
"Глобална икона" - Ozzy Osbourne;
"Най-добър изпълнител" - Justin Bieber;
"Най-добра изпълнителка" - Ariana Grande;
"Най-добра рок група" - Linkin Park;
"Най-добро живо изпълнение" - "Оne Direction";
"Най-добро световно изпълнение" - Bibi Zhou;
"Най-добра визия" - Katy Perry;
"Най-добра алтернативна група" - "30 Seconds to Mars"; 
"Най-добра нова група" - "5 Seconds of Summer";
"Най-добро видео" - "Dark Horse" Каty Perry ft. Juicy J; 
"Най-добър старт" - "5 Seconds of Summer";
"Най-добър електронен изпълнител" - Calvin Harris;







Снимка - https://www.facebook.com/

Няма коментари: