понеделник, 3 ноември 2014 г.

"Queen" посветиха песен на СПИН-а

Легендарните музиканти ще пуснат ново парче, в което участва и покойният им вокал. То ще е в подкрепа на кампания на "Coca-Cola" и "Червения кръст" за борбата срещу вируса на ХИВ/СПИН.

Мотото на кампанията, в която ще се включат "Queen" е "Share the Sound of An AIDS Free Generation". По този начин организаторите считат, че ще съберат повече средства за борбата срещу коварната болест. Месец преди Световният ден за борба със СПИН-а.стартира кампанията, в която се очаква да вземат участие редица известни изпълнители. Песента, с която рокаджиите ще се представят е "Let Me in Your Heart Again". В нея пее бившия певец на бандата, който също бе ХИВ-позитивен и си отиде през 1991-ва. Ремикса на парчето е направен от William Orbit.

Китаристът Brian May споделя: "Навършват се 23 години, откакто света загуби нашият любим Freddie Mercury. Ние сме направили изключителен напредък в борбата срещу тази болест през това време. Все още обаче не може да сме спокойни, че СПИН-а е лечим. Трябва да сме сигурни, че това е така и че лечението ще е достъпно за всеки. Роджър и аз сме горди да предоставим тази песен на "Coca-Cola" и "Червения кръст" с надеждата, че мощният глас на Фреди ще вдъхнови света за пореден път.". 

Сред останалите музиканти, които ще дарят проектите си са Aloe Blacc и неговата "Together", която ще излезе на 10-ти ноември, освен това ще има колаборация между Wyclef Jean и Avicii "Divine Sorrow". На 24-ти този месец ще излезе "I Lived" на "OneRepublic". 

Желаещите могат да посетят omaze.com/CokeRed и да дадат определена сума в подкрепа на инициативата. Някои от дарителите ще получат страхотни награди като това някой да бъде в бекстейджа на концерт на "U2", както и да се срещне лично с Боно. Един от меломаните ще получи китара подписана от певеца, а друг ще прекара ден с "OneRepublic". Освен това феновете ще могат да участват в томбола за билети за трите най-големи музикални фестивала и да придружат Avicii на участието му в Лас Вегас. Другите изненади за участниците са концерти на "Queen" и  Adam Lambert в Лондон, както и ВИП покана за обиколка в студиото на британците в Монтрьо, Швейцария. 

Emmanuel Seuge, който е  вицепрезидент на "Global Alliances&Ventures" и "Coca-Cola" обяснява: "Една от основните цели, които стоят зад тази кампания е да се използва силата на музиката, за да се обединят поколенията осъзнавайки, че идеята е света да е свободен от вируса. Ние сме благодарни на всички артисти, които се присъединиха към нас и заедно полагаме усилия в борбата срещу ХИВ/СПИН.".




Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: