четвъртък, 27 ноември 2014 г.

Kanye West се отказва от музиката, Prince - от социалните мрежи

Рапърът иска да се фокусира върху модната си кариера. Prince пък е решен да затвори профилите си в социалните мрежи и сайтовете за споделяне на музика, защото нямат защита на авторското право.
West планира да се оттегли от звукозаписното студио, за да може да създаде своя модна линия. Скоро трябва да излезе общият проект между Kanye & Sir Paul McCartney. След това той ще се откаже от музиката, за да се отдаде на работата си съвместно с "Adidas".

Вестник "New York Post" съобщи, че спортната компания му е предложила 15 милиона долара за модната му колекция, но четири пъти изпълнителят отказвал, защото нямал време."Nike" също са проявявали желание за партньорство със звездата, но конкуренцията й е предложила повече пари и това е причината в момента тя да приеме да реализира проекта. 

Рапърът споделя: "Старото ми аз, когато нямах дъщеря, сигурно щеше да се съгласи и да приеме офертата от "Nike", защото ги обичах толкова много. Но сега когато имам дете трябва да се покажа като лоялен и да снабдявам нуждите на семейството си. Аз ще стана първият хип-хоп дизайнер и ще съм по-голям от Wal-Mart.".

От своя страна Prince се отказа от "Instagram", "Twitter" и "Facebook" и изтри доста от песните си качени в "YouTube" и "SoundCloud". Въпреки че по-рано тази година певецът си направи акаунти там, за да рекламира своите участия, сега той е закрил профилите си. 

Макар музикантът да иска да изчезне от виртуалното пространство, все още в платформата "Spotify" могат да се открият албумите му "Art Official Age" и "Plectrum Electrum". Стари интервюта и два клипа към "Breakfast Can Wait" също са налични в канала му в "YouTube". Явно той е уморен от хилядите въпроси на феновете, на които е отговарял само с един линк. Това не би трябвало да е изненада за почитателите на Prince, защото още през 2010-та той казва: "С интернет всичко е загубено."

Според звездата сайтовете трябва да подкрепят повече артистите. През 2007-ма американецът се възмущава:"''YouTube" могат да филтрират порно клипове и педофилски материали, а очевидно не могат да затегнат мерките за нелицензираната музика и филми.". Говорителят на изпълнителят до този момент отказва да коментира решението му. 




Снимки - https://www.google.bg/

Няма коментари: