понеделник, 25 май 2015 г.

Михаела Филева, Крисия и "Б.Т.Р." с най-много награди от БГ Радио

На 23-ти май се състоя 13-тата церемония по раздаването на музикалните награди на единственото радио за българска музика у нас. Медията се похвали с рекорден брой на гласувалите тази година - 35 хиляди души.
Водещ в Благоевград беше Рафи, а в Бургас Лео Бианки. Интригуващ бе старта на проявата в Западна България, а именно "Б.Т.Р." представиха нов проект под звуците на народни инструменти. Малко след това талантливият "Х Фактор" откри вечерта с песен посветена на музикантите и техните парчета от изминалата година. Като подготовка, сценарии, осветление, звук и светлина може да кажем, че до този момент това е една от най-успешните и добре организирани церемонии на БГ Радио. 

Любопитно, че в социалните мрежи някои изпълнители си позволиха да коментират с негативизъм събитието. Рут Колева например която също излезе на сцената в Благоевград и представи най-новият си сингъл "Все пак" написа следното: "Разликата между Би Ти Ви и Нова е, че там не се пее на блейбек.". В същият час по Би Ти Ви даваха концерта й със Софийската Филхармония. Миро от "Каризма" пък заяви: "Вижте, опитвам се да не съм жесток, но когато една награда носи името на Ана Мари Тонкова имам очаквания да я получи Артист. Млъквам.".

Британската група "East 17" бе сред специалните гости, които изпяха някои от най-големите си хитове заедно с Мария Илиева. Тя от своя страна видимо доволна сподели във фейсбук: "Ако в детството някой ми беше казал, че момчетата от бойбандата, в която съм влюбена, ще ме поканят някой ден да изпея с тях един от най-големите им световни хитове, щях официално да го обявя за луд и да се смея от сърце! :)))‪#‎East17‬ ‪#‎IfYouEver‬ Животът е прекрасен, нали, мечтатели? ‪#‎ТакаДаЕ‬ #‎dreamscometrue‬ ‪#‎happy‬ ‪#‎bgradio.". 

Ето ги и победителите в отделните категории:

"БГ Текст" - „И аз съм тук“, Михаела Филева
"БГ Албум" - “Защо” – "Б.Т.Р. "
"БГ Изпълнител" - Криско
"БГ Изпълнителка" - Михаела Филева
"БГ Дуо/Трио" – Крисия, Хасан и Ибрахим
"БГ Дебют" – Жана Бергендорф
"БГ Видеоклип" - “Планетата на децата”, Крисия; реж. Мартин Макариев
"БГ Песен" - “Видимо Доволни”, Мария Илиева и Криско
"БГ Група" - "Б.Т.Р."
"БГ Вдъхновение „Ана Мария Тонкова“" – Тони Димитрова




Снимка - https://www.facebook.com/

Няма коментари: