петък, 15 май 2015 г.

Почина легендарният BB King

Музикантът издъхнал докато спи. Новината потвърди адвокатът на звездата. По-рано този месец King беше приет в болница заради дехидратация свързана с диабета му.
Чернокожият талант, който бе популярен като "Кралят на блуса" сред неговите фенове, починал докато спял. Той беше изписан от болничното заведение в Лас Вегас, в което беше настанен преди седмици.

Едни от най-известните хитове на BB King са "Lucille", "Sweet Black Angel" и "Rock Me Baby". Изпълнителят беше класиран на трето място в класацията на списание "Rolling Stone" за най-големите китаристи на всички времена.

Riley B. King беше болен дългo време в резултат на заболяване, свързано с диабет. Последното съобщение, което почитателите могат да прочетат в сайта му гласи: "Аз съм у дома в моята резиденция в Лас Вегас и се грижат за мен. Благодаря на всички за пожеланията и молитвите.".

Lenny Kravitz бе сред първите музиканти, който бе развълнуван от загубата на легендата. "BB, всеки би могъл да свири хиляди неща и никога да не успее да каже това, което ти казваш в едно твое парче. # RIP # BBKing", написа певеца във фейсбук. 

King стартира кариерата си през 40-те години и е вдъхновявал милиони хора със своята смесица между блус и джаз. През 1988-ма направи "When Love Comes To Town" заедно с "U2". Звездата правеше по 100 концерта на година, печелил е 15 награди "Grammy", а последният му албум  "One Kind Favor" бе 42-ри на брой излезе през 2009-та. 

BB бе приет в Залата на славата на блуса през 1980-та, а седем години по-късно в Залата на рокендрола. През 2000-та година той издаде общия проект "Riding With the King" с Eric Clapton, който донесе голям успех и за двамата. 



Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: