петък, 29 май 2015 г.

Хилда Казасян: Не може да се слуша само чалга

Певицата е на мнение, че медиите не обръщат достатъчно внимание на качествената българската музика. Скоро джаз примата ще издаде албум посветен на творчеството на покойният си баща Вили Казасян. 
Преди дни Хилда гостува в предаването на БНТ "55 лица". Именно там красивата изпълнителка съобщи новината, че още преди години имали идея с баща си да реализират проект "Hilda sings Vili". Тя е искала да изпее всички негови песни по свой собствен и неповторим начин. Съвсем скоро тази обща мечта ще стане реалност.

Блондинката споделя в откровен разговор за старта на кариерата си, за помощта на Христо Йоцов, който въпреки трудните моменти й е давал кураж да продължи да се занимава с джаз. Миналата година чаровната певица направи осем концерта в различни градове в страната. Билетите, за които свършили седмици преди събитията. Това искрено зарадвало дамата, която след това със сигурност взела решение, че България е държавата, в която иска да живее и да твори. През юни по БНТ ще бъде излъчен и документален филм посветен на турнето на Казасян и екипа й. "След това турне си казах: Има смисъл само трябва да се дерзае. Да се работи. Спреш ли да работиш няма как да стане нeщо.", признава Хилда. 

Според нея медиите не промотират достатъчно хубавата музика и това е много тъжно. "Не може да не се слуша нормална, качествена поп музика. Не говоря дори за джаз. Как ще израсне едно дете, на което не си дал шанс да избира. Всичко е залято само с един и същи стил - хубав или лош. Нямам нищо против, но не може да се слуша една и съща музика. Как ще дадеш шанс на едно дете да хареса повече друга музика като не си му дал възможност да я чуе? Аз страшно много упреквам медиите за това, че не дават шанс на българската музика. Единствено БНТ обръща специално внимание на тази част от изкуството. Не може да се слуша само чалга. Не е възможно това.", заяви още 45-годишната звезда. 

Най-новото видео на Хилда Казасян можете да гледате тук: https://www.youtube.com/, а на цялото й интервю може да се насладите на: https://www.youtube.com/.



Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: