вторник, 11 март 2014 г.

P. Diddy купува ТВ канал?

Рапърът е участвал в търг и е дал 200 милиона долара, за да купи кабелна телевизия. След музикалният си канал "Revolt TV" Sean Combs явно се стреми да създаде верига от ТВ програми. 

43-годишният музикален гуру е един от инвеститорите, които преговарят за придобиване на собственост на кабелният канал "Fuse". В момента той е притежание на "Madison Square Garden Company". 

Ако Diddy наистина купи телевизията, другият му музикален канал ще получи по-голям достъп за разпространение и по-високи такси за абонамент. На този етап програмата достига до 22 милиона американски домaкинства. Това е възможно благодарение на "Comcast" и "Time Warner Cable". За сравнение обаче каналът, за който рапърът се бори има публика от 74 милиона, която си плаща за услугата. Включително към него са "Cablevision Systems Corporation" и "DirecTV".

Сегашният собственик на телевизията отказва да коментира слуховете, защото преговорите все още не са свършили. Говорителят му Kimberly Kerns съобщи: "Както вече казахме, ние проучваме стратегическите възможности за евентуален алтернативен купувач. Процесът все още е в ход и няма да коментираме." 

Бившият любим на Джей Ло освен, че се занимава с музика притежава своя модна линия, верига парфюми, ресторанти, а наскоро е купил и луксозна компания за текила. 

За алкохолът си е сътрудничил с Diageo PLC, с когото имат съвместен маркетинг проект и си делят печалбата. Така например същото се случва и приходите от водката "Ciroc". Все още обаче не е ясна сумата, за която бизнесмените са закупили правата за текилата. 

Diddy каза: "Ние стартирахме с "Ciroc" и бяхме като гаджета с нея, а сега с "DeLeon" сме като женени. Сделката е много по-добра. Тя ме направи истински собственик."





Снимка -  https://www.google.bg/

Няма коментари: