понеделник, 10 март 2014 г.

Stella McCartney: Модата е ''психология"

Дизайнерката вярва, че дрехите й отразяват нейната личност. Разбира се, преди всичко тя иска линията й да е хубава, стилна, модерна и най-вече практична.
42-годишната дама проучва нейното чувство за собственост и самосъхранение, когато работи по нови модели. Едно от изискванията, които има е, дрехите й да съответстват на нуждите на обществото. 

Тя споделя пред модното списание "The Observer": "Модата е психология. Ето защо има нещо от мен, във всяка дреха, която правя. Разбира се, искам стоките ми да са модерни, хубави и актуални."

Въпреки желанието да е "модерна" Стела признава, че е от съществено значение проектирането на дрехи, защото те остават завинаги и нямат срок на годност, т.е. могат да се предават от поколение на поколение.

Британката разкрива още: "Дрехите трябва да са направени перфектно и да с добро качество, защото искам да се носи не само от един човек, а да се предава от майка на дъщеря години наред. Това е нещото, към което се стремя и което е доста отговорно. Опитвам се да покажа, че е възможно да си жена, която има луксозна марка за дрехи."

Дизайнерката не иска клиентите й да се чудят как и по какъв начин е успяла да изработи дадена колекция, а да й се радват и да се чувстват добре в нея. Дъщерята на Пол Маккартни допълва: "Искам жените, които идват в магазините ми да са спокойни, да харесат някоя рокля, да я пробват и да заобичат начина, по който тя ги кара да се чувстват. В този момент, това, което правя е да повдигна самочувствието на дадената дама.".





Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: