петък, 7 март 2014 г.

Vivienne Westwood с гола глава в знак на протест

Модната дизайнерка отряза червенокоса си грива с две цели. Първата е, че иска обществото да се събуди за климатичните промени, които настъпват и втората да докаже, че не се срамува от възрастта си. 
Британката, която е скандална и провокативна почти винаги, този път реши да обръсне главата си. С това тя иска да насърчи хората да предприемат някакви действия и да не се примиряват с промените в световен мащаб.

Вчера Вивиан е била забелязана на протестно шествие срещу продажбата на дългогодишни жилищни кооперации в Clapham, Южен Лондон. 

Нейна запазена марка беше червената й коса. Вместо да се появи с нея дамата предизвика истинска сензация като показа белите си коси. Единствените червени нюанси бяха на палтото и изписаните й вежди.

Говорител на дизайнерката каза пред "MailOnline": "Вивиан отряза косата си, защото желае всички да се събудим за климатичните промени. На второ място тя направи този акт, защото искаше да остане за известно време естествена и да покаже, че се гордее с възрастта си."

За първи път Westwood се появи с тази си визия в Париж по време на Седмицата на модата. Тогава 72-годишната модна икона беше скрила косата си и промяната във външният й вид не беше толкова забележима.

Това се случва малко след като звездата реши, че няма да развива модният си бизнес и че ще се съсредоточи върху работата си с "Грийнпийс" и защитата на Арктика. Тя заяви: "Решила съм да не разширявам бизнеса си повече. Напротив. Сега се интересувам от качеството, а не от количеството. Искам да се концентрирам върху това да направя бизнеса си по-ефективен и независим."






Няма коментари: