четвъртък, 29 май 2014 г.

Dr. Dre продаде "Beats" на Apple

Рапърът продаде бизнеса си за 3 милиарда долара. Сделката автоматично го направи най-богатият артист в хип-хоп средите.

Съоснователят, който стартира бизнес със слушалките и стрийминг услуги с приятеля си Jimmy Lovine ще напусне Interscope, който той основа, за да работят заедно с неговия нов бизнес партньор.

Дре казва пред NME.com: "Винаги съм знаел със сърцето си, че "Beats" принадлежат на Apple. Идеята, когато открихме компанията беше вдъхновение от несравнимата способност на Apple да се ожени за културата и технологиите. Apple има дълбока ангажираност към феновете, артистите, композиторите и музикалната индустрия. Ето защо този бранд е нещо специално.''

Рапърът ще стане първия хип-хоп милиардер, след като компанията обяви, че ще купи бизнеса му за 2,6 милиарда долара и 400 милиона, които ще придобие с течение на времето. 

За тази сделка се говори от седмици. Сега главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви:'' Музиката е толкова важна част от живота на всички ни и заема специално място в сърцата ни в Apple. Ето защо ние продължаваме да инвестираме в музика и обединяваме тези екипи, за да можем да продължим да създаваме най-иновативните музикални продукти и услуги в света." 

Според сп. "Forbes" "Beats" донесе на Dre приходи от 200 милиона долара миналата година. Това прави общата стойност на доходите му 550 милиона. Новата сделка обаче ще го постави на челното място и ще го направи най-богатия рапър в света. След него остава Puff Daddy, който преди това оглавяваше класацията и чийто богатство беше 700 милиона долара.




Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: