сряда, 14 май 2014 г.

Bob Dylan работи по нов албум

След като направи кавър на "Full Moon & Empty Hearts" на Франк Синатра, който пусна в собствения си сайт, музикантът е решил да издаде нов проект.
72-годишният певец развълнува феновете си като публикува на bobdylan.com нова версия на познатата песен на Франк. Парчето ще е част от 36-тият студиен албум на звездата. 

Говорителят на Дилън сподели пред сп. "Rolling Stone": "Тази песен определено е част от предстоящият му албум, който трябва да излезе по-късно тази година." Последната компилация на Боб носеше името "Tempest" и беше на пазара през 2012-та.

Песента е написана от Ted Mossmann и Buddy Kaye и е основана на концерт за пиано №2 в до минор на композитора Сергей Рахманинов от 1901г. Дилън пусна в интернет и своя снимка, по която се вижда, че диска ще е в ретро стил и ще бъде озаглавен "'Shadows In The Night". Вдъхновен отново от творчеството на Синатра и сингъла "Strangers in the Night".

Междувременно Elvis Costello, Marcus Mumford of Mumford & Sons и Jim James of My Morning Jacket работят с продуцента T Bone Burnett по проект, чийто текст е писан от Дилън. Известните музиканти записват в студиото Capitol Studios в Л.А. Те пресъздават над 20 парчета за компилацията "Lost On The River: The New Basement Tapes", която ще бъде издадена по-късно тази година. Заедно с нея се готви и документален филм, чийто режисьор е Sam Jones. Текстовете на песните от албума са базирани на сесиите на американеца от 1967-ма "Basement Tapes".





Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: