петък, 30 май 2014 г.

Damian Lewis: Холивуд е покваряващ

Актьорът напусна САЩ и реши да се върне в родната си страна, защото счита, че филмовата индустрия е твърде оядена и покваряваща.
43-годишната звезда се върна обратно във Великобритания преди повече от десет години. Причината за това е, че артиста се е разочаровал от филмовата индустрия и плиткостта на блокбъстърите, които преобладават в Los Angeles.

Той обясни по време на събитие на "London TimesTalks", което бе организирано от "International New York Times" миналата седмица, следното: "Просто не чувствах, че искам да живея в Л.А. Имаше театри и представления, в които можех да участвам. Имаше няколко големи продукции, в които също имах възможност да се включа. Накрая завърших с избор на филм за извънземни, може би това беше решение, което искам да върна. Лентата беше по адаптация на роман на Стивън Кинг "Dreamcatcher"."

Актьорът признава още: "Избягах от Л.А., защото бях отблъснат от опита ми не с този филм, а защото си личеше, че има нещо оядено и нещо леко покваряващото в целия Hollywood. Аз не можах да си сложа пръста върху него по онова време." 

Въпреки че има не малко нашумели роли зад гърба си Lewis заявява, че никога не е слагал определение "това е моят дом", но истински се вълнува да застане на лондонска театрална сцена.

Британецът се шегува: "През 1993-та, когато излязох от драма училището, актьорската професия вървеше с класическо образование. Обучението беше върху класически пиеси, включваше познания за историята на театъра и разбиране за това какво е нашето наследство. Спомням си като пътувах от Амстердам до Ню Йорк. Бях застанал на носа на един ферибот и говорих със страст как ние ще учим младото поколение актьори. Не стана така. Ewan McGregor беше с година по-голям от мен, той просто си тръгна от училището и каза "Искам да правя филми." Нямам представа как се развиха нещата за него."



Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: