вторник, 27 май 2014 г.

Най-новите проекти на Pharrell

Уилямс откри художествена изложба, вдъхновена от неговия албум "GIRL" в Париж. На 3-ти юни се готви за голям концерт в "Apollo Theater".

Pharrell участва на събитие в "Galerie Perrotin", където представи колекцията от 48 произведения на изкуството, чийто куратор е именно той. За проекта му помагал и собственика на галерията Emmanuel Perrotin. Всички творби са посветени на жените, любовта и свободата. За това се говори и в най-новата му компилация. 

12 от парчетата са били създадени специално за колекцията във Франция. В изложбата има дори портрет на рапъра, който танцува с жена си Helen Lasichanh. Идеята идва през 2013-та, когато Уилямс присъства на откриване на галерия на Perrotin в Ню Йорк. Собственикът казва: "Той взе няколко човека от нас, за да чуят първите 5 песни от албума му. В този момент ние осъзнахме, че тази почит към жените ще има световен успех и би представлявало промяна в кариерата му. Той ни накара да се почувстваме част от това. Изложбата в Париж е естествено продължение на това приключение." Изложбата ще може да се разгледа от 27 май до 25 юни. 

Освен това Фарел е обединил усилията си и заедно с режисьора Спайк Лий ще работят за стрийминг на предстоящия му концерт в "Apollo Theater" на 3-ти юни. Проявата ще бъде част от "American Express Unstaged", сътрудничество между YouTube и Vevo - 14-та серия, в която изпълнители и режисьори се събират за уникално съвместно представление.

Лий споделя: "Това е едно от най-големите места за музика в света. Надявам се хората да го гледат, защото Фарел е страхотен талант. Той прави страхотна музика в продължение на години. Снимахме разни неща, но няма да ви издам подробности. Ще има хубави изненади."

Според информация на "New York Times" oт 6-ти юни Vevo ще направи селекция от  шоуто като разработи версии и приложения за мобилни устройства. Зрителите ще могат да гледат кадри зад кулисите чрез туитър. Концертът ще се излъчва на живо в 21ч. (американско време) на amexunstaged.com.  

Любопитното е, че музиканта ще създаде и собствен унисекс аромат наречен "Girl". За идеята той ще си партнира с "Comme des Garçons". Парфюмът ще има мирис на бял пипер, ирис, Styrax и виолетки. Той обясни, че компанията създавала аромати с полъх на дървесина и това го накарало да иска да работи с тях. Изпълнителят добави: ''Бях очарован от способността на Comme да доставя дървесна миризма на обществото. Когато си сътруднича с марки, аз го правя с професионалисти в бранша. По този начин се докосвам до истинската цел на колаборацията и се научавам на неща. Работя само с най-добрите.", признава певеца.

Наскоро той стартира серия от спортни облекла с "Adidas", както и негова колекция "I Am Other" с "Uniqlo" и намекна, че вероятно ще продължи със сътрудничествата за бъдеще.

През септември и октомври Фарел ще бъде на турне и ще има лайфове в почти цяла Европа. За датите и местата можете да следите профила на звездата във фейсбук: https://www.facebook.com/.





Снимка -  https://www.facebook.com/

Няма коментари: