петък, 9 май 2014 г.

Hugh Jackman все още се бори с рака

Актьорът е претърпял втора операция за премахване на раковите клетки от кожата на лицето му. Първата подобна интервенция беше извършена през ноември миналата година.
Хю призова феновете си да се пазят от вредните слънчеви лъчи. Той го направи след поредната операция за премахване на Basel Cell Carsinoma (BCC).

Малко по-късно звездата постна снимка в "Instagram", на която се вижда, че носа му е облепен. Текстът под фотоса гласеше: "Още една Basel Cell Carsinoma. Всичко е навън сега. Благодарности на Dr. Albom и Dr. Arian, които се грижиха за носа ми до 10.20 вечерта. МОЛЯ ВИ! МОЛЯ ВИ! ПОЛЗВАЙТЕ СЛЪНЧЕЗАЩИТНИ КРЕМОВЕ!"

Болестта, от която страда актьора, е лечима и често се среща под формата на рак на кожата. Той се появява от образувания по външният слой на кожата и прилича много на отворена раничка, червено петно, израстък, подутина, белег. Най-често се получават при комбинация от интензивното излагане на ултравиолетови лъчи. Въпреки че обикновено тези образувания не се разпространяват специалистите съветват, че ако не се вземат мерки на време те могат да се деформират.  

45-годишният мачо се бори с проблема от миналата година, когато съпругата му Deborra-Lee Furness го помоли да се подложи на операция. Тогава той написа в туитър: "Боже, тя беше права. Имал съм BCC. Моля Ви, не бъдете глупави като мен. Ходете на профилактични прегледи и ползвайте слънчезащитни продукти.".




Снимка -  https://www.google.bg/

Няма коментари: