сряда, 2 септември 2015 г.

Bono е най-богатата поп знаменитост

Фронтменът на "U2" събрал близо 2 милиарда долара от акции във фейсбук. Зад него остават Sir Paul McCartney и Taylor Swift, които предишни години са оглавявали класацията.
Въпреки критиките, че изпълнителя е прекалено претенциозен той има повод за радост. Със сигурност част от парите, които е спечелил Bono ще инвестира в организациите, на които е съосновател, a именно "ONE" и "Product Red". Те насочват общественото внимание към равенството и здравето на хората в Africa. Освен това ирландецът и съпругата му Ali Hewson са собственици на марка за дрехи "EDUN", която също е предназначена за по-бедното население на юг.

През 2010-та дамата разкри пред "Wall Street Journal": "Ние се фокусирахме твърде много върху мисията в началото. Това са дрехи, продукти, модна линия. Това трябва да е водещо.". Тя споделя и за проблема с африканските доставчици и закъснението на стоките, което в крайна сметка е коствало затварянето на веригата. През 2013-та семейството наема нов творчески директор - Danielle​ Sherman, който е работел за Alexander Wang, Ashley и Mary-Kate Olsen и с негова помощ бранда отново си стъпва на краката.

През 2009-та музикантът купи 2% от акциите на фейсбук за близо 90 милиона долара с инвестиционната си компания "Elevation Partners" и по този начин оставя Sir Paul McCartney на второ място в класацията за най-високоплатени поп икони. Богатството на бившия член на "Тhe Beatles" се оценява на 730 милиона британски лири. Младата певица Taylor Swift, която бе най-продавания артист za 2014-та и чийто единствен албум стана платинен, събрала едва 230 милиона щатски долара и заема третата позиция тази година. 



Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: