петък, 4 септември 2015 г.

Russell Brand: Футболът е новата религия

Артистът е на мнение, че футбола е на такава почит във Великобритания, че спокойно може да замени някоя религия. Той самия е голям фен на "West Ham United".
40-годишният британец е запален привърженик на този вид спорт и разкрива, че любовта му към него е от ранните му детски години. Той с радост подкрепя и документалния филм за капитана на Англия Bobby Moore озаглавен "Bo66y Moore the Movie".

Russell споделя: "Мениджърите могат да се променят, играчите могат да се променят, екипите могат да се променят, спонсорите могат да се променят, терена може да се смени... единственото нещо, което не се променя сме ние!".

Brand никога не се е колебаел зад кой тим да застане. "Не съм казвал: "Може би днес ще съм за "Spurs" или пък за "Rangers".". Феновете са фанатици и са отдадени до голяма степен на любимия си отбор.", признава още актьора.

"Ние сме обучени да бъдем част от една общност. Пеем заедно, молим се и плачем заедно. И в една светска култура, където църквата е девалвирала и й се няма доверие тогава се появява футбола.", счита още звездата.

Приходите от проекта за легендарния спортист ще помогнат на фондацията "Bobby Moore" и ще отидат за хора страдащи от рак на дебелото черво. Това е същата болест, от която футболиста почина през 1993-та.



Снимка - https://www.google.bg

Няма коментари: